MHP, AKP ile Ortak Liste ve HÜDA PAR'la İttifaka Nasıl Bakıyor?

MHP, AKP ile Ortak Liste ve HÜDA PAR'la İttifaka Nasıl Bakıyor?
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Yeniden Refah Partisi (YRP), 23 Mart'ta Cumhur İttifakı protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim ettiğini duyurmuştu.Fatih Erbakan'ın...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Yeniden Refah Partisi (YRP), 23 Mart'ta Cumhur İttifakı protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim ettiğini duyurmuştu.

Fatih Erbakan'ın imza yarışından çekilmesi ve Cumhur İttifakı'na katılmasıyla birlikte gündem değişirken, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) de ittifaka katılmasa da partinin adaylarının AKP listelerinden gireceği duyurmuştu.

Hizbullah'a yakınlığı ve parti programında federasyonu savunduğu için sık sık eleştirilen HÜDA PAR ile olan yakınlıkta gözler, milletvekili listelerinin nasıl şekillendirileceğine çevrildi.

Yıllardır beklenen ve Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biri haline gelen 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde, AKP ve MHP'nin parlamentoda çoğunluğu sağlamak adına ortak listeyle seçime girip gitmeyeceği merak ediliyor.

Ortak listeye mesafeli olan ancak kapıları tamamen de kapatmayan MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı seçileceğine dair kuşku duymuyor.