MHP Edirne: "Sıkılmadık El Bırakmayacağız"

MHP Edirne: "Sıkılmadık El Bırakmayacağız"
MHP Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Özkan ve teşkilat yöneticileri, Lalapaşa ilçesi esnafını ziyaret ediyor.

MHP Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Özkan ve teşkilat yöneticileri, Lalapaşa ilçesi esnafını ziyaret ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Özkan, esnafın gösterdiği ilginin kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi.

Halk tarafından kendilerine yetki verildiğinde ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Özkan, çalışmaların dur durak bilmeden devam edeceğini belirtti. Halka 'Cumhur İttifakı'nı ve MHP'nin esnafla ilgili programlarını anlattıklarını ifade eden Özkan: "Ekonominin ve toplumsal yapının temelini oluşturan esnaf ve sanatkar kesimi güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandırılabilecektir. Ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlenmesi, istihdam yaratılması, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması, sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin giderilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla esnaf ve sanatkar kesiminin faaliyetleri desteklenecektir." dedi.

"BELEDİYE İŞLETMECİLİĞİ DÜZENLENMELİ"

Bu doğrultuda istihdamı artıracak kredi, vergi, prim ve benzeri teşviklerin verilmesi gerektiğinin altını çizen Özkan: "Esnaf ve sanatkarlarımızı yok olmas tehlikesiyle karşı karşıya bırakan AVM ve büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şuve açmaları adil rekabet şartlarını bozmayacak şekilde kurallara bağlanmalıdır. Ayrıca haksız rekabet şartları oluşturarak küçük esnafa iş fırsatı bırakmayan belediye işletmeciliği yeniden düzenlenmelidir." şeklinde konuştu.

"ŞOFÖR ESNAFINA FİİLİ HİZMET ZAMMI VERİLMELİ"

Esnaf ve sanatkarların KOSGEB kredi ve desteklerinden etkin bir şekilde yararlanabilmeleri için sadece esnaf ve sanatkarlara özel programların uygulamaya konması gerektiğini ifade eden Özkan: "Kamyon, otobüs, dolmuş, taksi ve servis hizmeti veren şoför esnafı; alacağı araç ve kullanacağı yakıta ilişkin verginin farklılaştırılması suretiyle desteklenmeli, rekabet imkanı sağlanmalı ve ayrıca şoför esnafına fiili hizmet zammı verilmelidir." dedi.

"SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ"

Ziyaret ettikleri esnafların sorunlarını ve isteklerini dinlediklerini, gerekli notları alarak çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Özkan, MHP olarak halkın içinde olmaya devam edeceklerini söyledi. MHP heyeti; çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını söyledi. Heyet: "Nasıl ki 2014 yılında Lalapaşa ilçemize belediye başkanlığını kazandırdıysak, 24 Haziran'da da milletvekilliğini kazanacağız." diyerek sözlerini tamamladı. Edirne Jet Haber