MHP'de Hangi İsim Nereden Aday Oldu?

MHP'de Hangi İsim Nereden Aday Oldu?
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin, 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili genel seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarıyla yarışacaklarını açıklamasının ardından, MHP aday listesi kamuoyuna duyuruldu. MHP...

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin, 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili genel seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarıyla yarışacaklarını açıklamasının ardından, MHP aday listesi kamuoyuna duyuruldu. MHP yönetimi bugün aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunacaklarını belirtirken, bu kararla birlikte, MHP'nin AKP ile "ortak liste" olasılığını ortadan kaldırdığına dikkat çekiliyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yeniden Osmaniye'den birinci sıradan aday gösterilirken, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastıyla gündeme gelen ve 2018 seçimlerinde liste başından aday olan Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz bu kez dördüncü sıradan aday gösterildi.

Bahçeli, Başkanlık Divanı ve Meclis yöneticilerinin tamamını seçilebilir yerlerden aday gösterdi. Beş milletvekili ise liste dışında kaldı.

MHP'nin 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Aday Listesi'nde parti yöneticilerinin tamamı seçilebilir yerlerden aday gösterildi. Grup başkanvekilleri Levent Bülbül Sakarya ve Erkan Akçay da Manisa birinci sıradan yeniden aday gösterildi.