Milli Park ve Tabiat Parklarına Girişler Ücretsiz Olacak

Milli Park ve Tabiat Parklarına Girişler Ücretsiz Olacak
Ülke genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca işletilen milli park ve tabiat parklarına girişler Ramazan Bayramında ücretsiz olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen milli park ve tabiat parklarına girişler Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olacak.

Ramazan Bayramı'nda huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen vatandaşlar, bakanlık tarafından işletilen tesislere ücretsiz girebilecek.

Havası, suyu, tarihi, tabii kaynak değerleri, tabii görünümleri ve sakin ortamlarının yanı sıra vatandaşlara eğlenme, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme imkanı sağlayan milli parklar ve tabiat parkları bayram süresince vatandaşları ağırlayacak.

Bayram boyunca vatandaşlar tarafından ziyaret edilecek milli park ve tabiat parklarında herhangi bir aksilik yaşanmaması için gerekli tedbirleri alan bakanlık, bu parklarda bulunan tesislerin bakım ve tadilatını da gerçekleştirdi. Alanlarda yeterli sayıda görevli bulundurulması için planlama yapan yetkililer vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli güvenlik önlemlerini de aldı. EJH