Milyonları İlgilendiriyor! Doğal Gaz ve Elektrik Yardımında Kritik Gün Belli Oldu

Milyonları İlgilendiriyor! Doğal Gaz ve Elektrik Yardımında Kritik Gün Belli Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanlar ve tüm işverenleri ilgilendiren müjdeleri açıkladı. 2023 yılının Nisan ayı sonuna kadar çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteklerin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanlar ve tüm işverenleri ilgilendiren müjdeleri açıkladı. 2023 yılının Nisan ayı sonuna kadar çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteklerin 1000 liraya kadar olan kısmının vergi kesintisinden muaf olacağını duyurdu.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati de vergi yükünün kış boyunca rafa kaldırıldığını ifade etti. Kararın ardından, 'Elektrik yardımı kime ne zaman ne kadar verilecek?', 'Doğal gaz desteği kimlere verilir, şartlar nelerdir?' gibi soruların cevabı merak edilirken kritik tarih ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan doğal gaz ve ısınma, elektrik yardımı ile alakalı verilen desteklerde bin liraya kadar olan kısmının hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutulacağını duyurdu.

Doğal Gaz ve Elektrik Desteği Nasıl Yapılır?

Hükümet cephesinden gelen açıklamalardan sonra doğal gaz ve elektrik yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, "Doğal gaz ve elektrik yardımı kimlere verilir?", "Elektrik ve doğal gaz yardımı için başvuru nasıl yapılır?", "Doğal gaz ve elektrik yardımı başvuru şartları nelerdir?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı.

Yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlayacak. Meclis'in açılması ile beraber sigorta primi ve vergi muafiyetine sağlayan yasa teklifinin TBMM'ye sunulması bekleniyor. Konu ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulunacak.