Mora Katliamında Yaşamını Yitirenler Anıldı

Mora Katliamında Yaşamını Yitirenler Anıldı
Kırklareli Babaeski'deki Atatürk Kültür Merkezinde, Balkan Türkleri Dayanışma Derneği ve Edirne Balkan Türkleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.Balkan...

Kırklareli Babaeski'deki Atatürk Kültür Merkezinde, Balkan Türkleri Dayanışma Derneği ve Edirne Balkan Türkleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkan Yardımcısı Zürfettin Hacıoğlu, Yunanistan'ın tarihinde Mora katliamının kara leke olarak kalacağını dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Hacıoğlu, Yunanlıların Mora katliamını yok saymak için çalıştıklarını belirtti.

Hacıoğlu, yakın tarihe bakıldığında Yunanlıların Müslüman Arnavutlara karşı yine yaptıkları bir katliam olduğunu ifade etti.

Defalarca İşkenceye Maruz Bıraktılar

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkan Vekili Macit Mutlu da Yunanlıların Türk ve Müslümanları katletmekle kalmayıp defalarca işkenceye maruz bıraktıklarını dile getirdi.

Mutlu, Mora Yarımadası'nda 1821 yılında katledilen binlerce Müslüman Türk'ü unutmadıklarını ve unutturmayacaklarının altını çizdi.

Konuşmalardan sonra araştırmacı tarih öğretmeni Cevat Sedes, Mora Yarımadası'ndaki katliam hakkında bilgi verdi.