Münazara Turnuvasına Büyük İlgi

Münazara Turnuvasına Büyük İlgi
Edirne'deki 55 liseden toplamda 275 öğrencinin katıldığı 'Edirne Liseler Arası 4. Münazara Turnuvası'nın galibi Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi oldu.

Öğrencilerin güncel konuları çok boyutlu, zengin bir çerçevede değerlendirmelerini sağlamak ve oluşturulacak ekip bilinci ile farklı fikirlere saygı duymalarını geliştirmek amacıyla Beykent Üniversitesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Liseler Arası 4. Münazara Turnuvası'na Edirne il ve ilçelerindeki 55 liseden toplamda 275 öğrenci katıldı.

Argüman Fabrikası Danışmanlık Şirketinin profesyonel jüri desteği ile düzenlenen münazara turnuvasının eleme maçları 6-7 Mayıs tarihlerinde Edirne Beykent Okullarında yapıldı. Eleme maçlarının ardından 8 Mayıs'ta Margi Hotel'de yapılan çeyrek final, yarı final ve final maçları ile münazara turnuvası tamamlandı.

Münazara turnuvasına her okuldan beş öğrenci ve bir danışman öğretmen katıldı. Turnuvanın eleme maçlarında öğrenciler kendi aralarında eşleşerek dörder maç yaptı ve bu maçlarda 3 açık, 1 kapalı konu tartışıldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu çeyrek finale çıkacak 8 takım belirlendi.

Çeyrek finale çıkan okullar Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Uzunköprü Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özel Keşan Uğur Anadolu Lisesi, Özel Sınav Temel Lisesi, Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi, Keşan Mehmet Akif Anadolu Lisesi oldu.

2 gün devam eden eleme maçlarının ardından 8 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00'da Margi Hotel'de yapılan çeyrek final maçında bir üst tura çıkarak yarı finalde yarışmaya hak kazanan okullar Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi, Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi, Özel Sınav Temel Lisesi, Özel Keşan Uğur Anadolu Lisesi oldu.

Münazara turnuvasına katılan okullara, öğretmenlere ve öğrencilere katılım sertifikalarının verildiği kapsamlı programın sonunda finale çıkan Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi ve ​Özel Sınav Temel Lisesi​nin final maçı organizasyon üyelerinin temsilcileri, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve diğer katılımcı okulların öğrencileri tarafından büyük keyifle izlendi.

Turnuvanın galibi Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi ​oldu. Finalist takım ve şampiyon takım kupalarla ödüllendirildi. Ayrıca aynı gün saat 17.00'de düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren okullar ve öğrencileri ödüllerini Beykent Üniversitesi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğünün temsilcileri ve ünlü sanatçı Burak Kut'tan aldılar.

Turnuva sonunda en iyi üç konuşmacı da ödüllendirildi. En iyi konuşmacı Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinden Lale Koşucu oldu. En iyi ikinci konuşmacı yine Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinden Atahan Garip olurken en iyi üçüncü konuşmacı ise Keşan Uğur Anadolu Lisesinden Ali Kağan Özden oldu.

Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşayan Beykent Koleji Müdürü Bahattin Erel, turnuvanın gelecek yıllarda da devam edeceğini bildirdi.

EJH