Mustafa Ülkem Uruk: "Vatandaş İnim İnim İnliyor"

Mustafa Ülkem Uruk: "Vatandaş İnim İnim İnliyor"
Vatandaşların artık kilo yerine taneyle alışveriş yapmak zorunda kaldığını ifade eden Uruk, "14 Mayıs'ta inşallah bu durum değişecek. Vatandaşlarımızın yüzü gülecek ve temel gıda fiyatları altında ezilmeyecekler" dedi.Uruk,...

Vatandaşların artık kilo yerine taneyle alışveriş yapmak zorunda kaldığını ifade eden Uruk, "14 Mayıs'ta inşallah bu durum değişecek. Vatandaşlarımızın yüzü gülecek ve temel gıda fiyatları altında ezilmeyecekler" dedi.

Uruk, Hayrabolu Kapalı Pazar Yeri'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Burada yaptığı konuşmada, eskiden siyasilerin vatandaşlara ekonomiyi anlattığını ancak şimdi durumun tam tersi olduğunu söyledi. Vatandaşların artık hayat pahalılığından, temel gıda maddelerine ulaşamamaktan ve alım güçlerinin düştüğünden şikayetçi olduğunu belirtti.

Uruk, ayrıca 4 kişilik bir ailenin haftalık sebze ve meyve alışverişinin 500 TL civarında olduğunu ifade ederek, patatesin 15, kuru soğanın ise 25 TL olduğunu söyledi. İktidarın ekonomi ve tarım politikaları sonucu evlerin mutfaklarında yangın olduğunu, tencere krizi yaşandığını ve annelerin çocuklarının okul beslenmelerine bile zor yetiştiğini vurguladı. Ayrıca birçok hane için kırmızı etin yanı sıra beyaz et tüketmenin bile hayal olduğunu aktardı.

Enflasyon artışına karşı alım gücünün düştüğünü tekrar vurgulayan Uruk, şunları kaydetti:

Artık maalesef vatandaşlarımız bulundukları kentlerde market market gezerek bir ürünü 25 kuruş, 50 kuruş daha nasıl ucuza alırız hesabını yapıyorlar. Yağmur, çamur demeden, soğuğa aldırmadan bir ekmeği 1 TL, 2 TL daha nasıl ucuza alıp, soframıza koruz hesabını yapıyorlar. İşçi perişan, çiftçi perişan, memur perişan, emeklinin durumu içler acısı. İktidara yakın bir avuç zümre saltanat kayığının keyfini yaşarken, toplumun diğer kesimleri artan enflasyon, yoksulluk karşısında inim inim inliyor. 22 yılın sonunda AKP iktidarının halkımıza reva gördüğü ekonominin özeti bu.

CHP adayı Ülkem Uruk, vatandaşların 14 Mayıs'ta "dur!" diyerek bu düzenin yıkılacağını söyledi. Sandıklar açıldığında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı seçilecek ve Millet İttifakı TBMM'de çoğunluğu kazanacağını vurguladı. Millet İttifakı'nın hayata geçireceği projeler ve sosyal politikalar ile dar gelirli ve yoksul ailelerin alım gücünü artıracağını savundu.

CHP Milletvekili adayı Uruk, son olarak Kapalı Pazar yerinde de vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı, esnaf ve kahvehaneleri ziyaret ederek destek istedi. Hayrabolu ziyaretinde CHP İlçe Başkanı Fatih Ertem, Kadın Kolları Başkanı Selime Altınok, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sabahattin Çalışkan ve önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Hacet de vatandaşlardan destek istediler.