Müziği Bol, Tadı Leziz Festival Başladı

Müziği Bol, Tadı Leziz Festival Başladı
7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali düzenlenen törenle başladı. Yurt içi ve yurt dışından gelen bando takımlarının yer aldığı festivalin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali düzenlenen törenle başladı. Yurt içi ve yurt dışından gelen bando takımlarının yer aldığı festivalin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, belediye önünde toplanan kortejin Atatürk Anıtına kadar yürümesiyle başladı. Korteje Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, ciğerci esnafı, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler, siyasi parti temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

Atatürk Anıtında festivale katılan 8 ayrı bando takımından oluşan 100 kişilik ekip tarafından İstiklal Marşı çalındı. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından törenler trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde devam etti.

Festivale katılan herkese teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "İstiyoruz ki; dünya tamamen barış dünyası olsun. Dünyanın neresinden yükselirse yükselsin; bir müzik, bir nota, bir ezgi, bir şarkı, bir türkü insanlığın sadece kulağına değil; ruhuna da, yüreğine de hitap etsin. Dünyanın neresinde olursa olsun; bütün coğrafyalarda çalan her enstrüman insanlığa, barışa ve Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasına hizmet etsin." diye konuştu

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi olarak Edirne'nin turizm kenti olması yönünde çaba gösterdiklerini ve gösterdikleri bu çabanın da meyvelerini aldıklarını belirten Gürkan, "Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz festivalde hem bando hem katılımcı sayısı daha azdı. Bugün itibariyle baktığımızda Mayıs Ayı içerisinde kentimizin, tüm otelleri, misafirhaneleri dolu; köftecilerimiz, ciğercilerimiz, peynircilerimiz, tatlıcılarımız hazırladıkları ürünleri bitirerek evlerine gidiyorlar. Edirne dünyada en çok turist çeken kent sayısında 60’inci sırada. İnanıyorum ki bu rakam 3’e daha sonra 5’e katlanacak. Günü geldiğinde hepimiz göreceğiz ki, Edirne tüm Dünya’da turist çeken kentler arasında ilk 20’ye, ilk 25’e girecek. Bu bizim hedefimiz, hayalimiz. Bütün çalışmalarımızı bunun içinde yapıyoruz. Sultanların şehri, şehirlerin sultanı bu şehre ne kadar hizmet etsek azdır. Bu kadim şehre hizmet etmek onurdur." dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir ise, ahengin dört mevsimin bir arada yaşaması olduğunu ifade ederek, "Edirne ahenktir. Ahenk Edirne’dir." dedi. Edirne ciğerinin sadece Edirne’de yiyebileceğini anlatan Vali Özdemir, Edirne ciğerini yemek isteyen herkesi kente beklediklerini söyledi.

Ardından festivale katılan bando takımlarının şeflerine plaket takdim edildi.

Daha sonra Edirne Belediye Bandosu, Romanya Piteşti Bandosu, Bulgaristan Dobriç Bandosu, Bursa Büyükşehir Bandosu, Bulgaristan Dimitrovgrad Bandosu ve Macaristan Zigervar Bandosu Edirnelilere unutulmaz bir konser verdi.

EJH