"Ne Zaman Tamamlanacak?"

"Ne Zaman Tamamlanacak?"
Saadet Partisi Edirne İl Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, 4 yıl önce inşaatına başlanan belediye kültür merkezi yapımının ne zaman tamamlanacağını sordu.

Saadet Partisi Edirne İl Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, inşaatına Edirne Belediyesi Eski Başkanı Hamdi Sedefçi döneminde başlanan Edirne Belediyesi Kültür Merkezi yapımının ne zaman tamamlanacağını sordu.

Tekin açıklamasında: "Eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi döneminde, 21.08.2013 tarihinde Buçuk tepe mevkisinde başlatılan ve 27 ay zarfında tamamlanacağı ilan edilen Edirne Belediyesi Kültür Merkezinin aradan yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamamış olmasının sebepleri nedir?" diye sordu.

Tekin açıklamasının devamında: "27 ayda tamamlanacağı açıklanan bir yapının geçen 4 yıllık süre içerisinde ancak kaba inşaatının yapılabilmiş olmasının, inşaatın sadece yüzde 30 unun tamamlanmış olmasının  herhalde bir izahı olması lazım! Yaklaşık son bir yıldan bu yana ise bir çivi dahi çakıldığı yok!" diyerek "Bu inşaat neden tamamlanamıyor? Müteahhitten mi kaynaklanıyor, yoksa müteahhide zamanında ödemeleri yapılamıyor mu?" sorularını yöneltti.

Geçtiğimiz yıllarda belediye binası olarak başlatılan, ancak kaba inşaatı bitirilip inşaat belli bir duruma geldiğinde satılarak belediye için önemli bir imkanın yok edildiğine de vurgu yapan Tekin: "Umarız bu binanın akıbeti de diğer bina gibi olmaz." şeklinde konuştu. EJH