Nvidia Ekran Kartı Güncelleme Nasıl Yapılır?

Nvidia Ekran Kartı Güncelleme Nasıl Yapılır?
Bir Nvidia ekran kartı sahibiyseniz, sürücüleri güncel tutmak önemlidir. Bunun için de Nvidia ekran kartı güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Şirket, performansı artırmaya yardımcı...

Bir Nvidia ekran kartı sahibiyseniz, sürücüleri güncel tutmak önemlidir. Bunun için de Nvidia ekran kartı güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Şirket, performansı artırmaya yardımcı olmak için GPU yelpazesi için düzenli olarak yeni sürücüler sunuyor. Bu özellikle yeni oyunlar çıktığında geçerlidir.

nvidia-ekran-karti-guncelleme-nasil-yapilir

Nvidia ekran kartı güncelleme (Kolay yol)

Grafik kartı güncellemenin en kolay yolu Nvidia'nın GeForce Experience programından geçiyor. Bu, sisteminizde olması son derece yararlı bir uygulamadır. Kolayca görüntü yakalayıp kaydedebilir, kurulu oyunları iyi çalışacak şekilde optimize edebilir, daha fazla FPS ve daha fazlası için ekran kartınıza hız aşırtması yapabilirsiniz.

nvidia-ekran-karti-guncelleme-nasil-yapilir

Bu uygulamanın temel ve en kullanışlı özelliklerinden biri, sürücü indirme yeteneğidir. GeForce Experience'ı açın ve sürücüler sekmesine tıklayın. En son sürücüleri görebilir ve kolayca indirebilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak için, uygulamayı yeni sürücüler çıktıklarında otomatik olarak indirecek şekilde de ayarlayabilirsiniz. Böylece kontrol etmenize gerek kalmaz.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Uygulamanın sağ tarafındaki çarka tıklayın.
  • Ardından genel sekmesinde 'indirilenler' olarak işaretlenmiş bölümü bulun.
  • Orada 'sürücü güncellemelerini otomatik olarak indir ve ne zaman kurulacağını seçmeme izin ver' yazan bir onay kutucuğu bulacaksınız.
  • Bunu işaretleyin.

Artık ihtiyacınız olduğunda her zaman kullanıma hazır en son sürücülere sahip olacaksınız.

Ekran kartı güncelleme Nvidia (Temiz kurulum)

Zamanla, ekran kartınız için çok fazla sürücü kuracaksınız. Ekran kartınızı değiştirir ve yenisine yükseltirseniz, bu bir sorun olabilir. Aynı GPU'yu uzun süre çalıştırıyor olsanız bile sorun oluşabilir. Sorun yaşıyorsanız ya da her zamanki oyunlarınız normalde olduğu kadar sorunsuz çalışmıyorsa, temiz bir yüklemeye ihtiyacınız olabilir.

nvidia-ekran-karti-guncelleme-nasil-yapilir

Display Driver Uninstaller (DDU)

Display Driver Uninstaller, sürücü klasörlerini, dosyalarını ve daha fazlasını kaldırabilen, indirmesi ücretsiz bir araçtır. Her şeyi temiz bir şekilde kaldırabilmesini ve en yeni grafik sürücülerinin yüklenmesi için hazır olmasını sağlayabileceğinden, Güvenli Mod'da kullanmak en iyisidir. Windows'ta Güvenli Mod'a girmenin çeşitli yolları vardır. Microsoft'un çeşitli adımları kapsayan kullanışlı bir kılavuzu vardır. Oradayken, DDU'yu çalıştırabilir ve istemleri takip edebilirsiniz. Daha sonra yeniden başlatılır ve ardından en son sürücüleri indirip yükleyebilirsiniz.

Doğrudan indirmeler

Sürücüleri almanın bir başka yolu da onları doğrudan indirmektir. Nvidia web sitesine gidin ve oradan çeşitli açılır menülerden ekran kartınızı seçebilirsiniz. İşletim sisteminizi seçin ve doğru sürücü türünü seçerek işlemi başlatın.