"Ortak Listeyle Seçime Girmeyeceğiz"

"Ortak Listeyle Seçime Girmeyeceğiz"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifak'ından AK Parti ile ortak listeyle seçime gireceklerine dair iddialara sert çıktı. Ortak listeyle seçime girmeyeceklerini vurgulayan Bahçeli, açıklama yaptı.Seçimlere kendi logosu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifak'ından AK Parti ile ortak listeyle seçime gireceklerine dair iddialara sert çıktı. Ortak listeyle seçime girmeyeceklerini vurgulayan Bahçeli, açıklama yaptı.

Seçimlere kendi logosu ve kendi adaylarıyla gireceğini söyleyen MHP Genel Başkanı, şunları kaydetti:

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve değerli milletvekili adaylarıyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettiği, layık olduğu, hasretle beklediği başarıya kesinlikle ulaşacaktır.

Açıklamalarında dikkat çekici bir çıkışta bulunan Bahçeli, ortak listenin olmayacağını şöyle vurguladı:

Cumhur İttifakı’nı teşkil eden 2 partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır.

Uzmanlar Ne Diyor? 

MHP'nin ortak listeyle seçime girmeyeceğine dair açıklamalara ise bazı uzman isimlerden yorumlar geldi. Siyaset Bilimci Doç. Dr. Güven Gürkan Öztan şunları kaydetti:

MHP, YRP ve Hüda-Par'ın elde ettiği ayrıcalıkların çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyor. Pazarlıkta el yükseltiyor. MHP bu karadan geri adım atmazsa Cumhur Ittifakı'nın meclis üstünlüğü elde etme stratejisi büyük ölçüde akamete uğrayacak.

Öte yandan Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki ise değerlendirmesinde "MHP’nin ortak listede yer almama kararıyla, Cumhur İttifakı da yeni seçim kanunu nedeniyle Millet Ittifakı'nın bulunduğu dezavantajlı konuma geliyor. Milletvekili seçimi daha rekabetçi hale geldi" yorumunu yaptı.