Potanın Perileri, Edirne'nin Yüzünü Güldürdü

Potanın Perileri, Edirne'nin Yüzünü Güldürdü
Kadınlar Basketbol Süper Ligi temsilcisi Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı sezon açılışı kapsamında Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 66-61 kazanarak, tribünlerini...

Kadınlar Basketbol Süper Ligi temsilcisi Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı sezon açılışı kapsamında Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 66-61 kazanarak, tribünlerini dolduran taraftarlarını mutlu etti. Maçı büyük bir heyecan içinde izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, maç sonrasında takımı tebrik etti. Takımın sevincine ortak olan Gürkan, "Büyük başarılar elde edeceğinize umudum tam." dedi.  

Mimar Sinan Spor Kapalı Spor Salonunda  gerçekleşen karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Maçı, Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan da izledi.  Maç öncesi kısa bir açılış konuşması yapan Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu,  yeni sezonun sakatlıksız ve bol seyircili geçmesini diledi. Boyacıoğlu, takıma verdikleri destekten dolayı Vali Şahin'e ve Başkan Gürkan'a teşekkür etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Didem Akın'da maç öncesinde Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu'na Fenerbahçe flamasını hediye ederken Vali Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'a üzerlerinde Fenerbahçe amblemi bulunan kol düğmeleri hediye etti.

Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı sahaya alt yapı oyuncuları ile birlikte çıktı.

Maç, terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından start aldı.

Edirne Belediyesi Edirnespor sezonun ilk karşılaşmasına  Dila Aşkın, Melis Talay, Saynur Tozlu, Olesia Maleshenko ve Nevena Jovanovic beşiyle başladı. Fenerbahçe'nin bulduğu 2 sayının ardından Edirne Belediyesi Edirnespor Maleshenko ve Jovanovic'in sayılarıyla 6-2 öne geçti. İlk 3.30’da Fenerbahçe skoru eşitledi 6-6.  Karşılıklı basketler sonunda ilk 5 dakika 10-9 Edirne temsilcisinin üstünlüğünde tamamlandı. Edirnespor son 3 dakikaya Jovanovic ve Maleshenko’nun sayılarıyla 14-11 girse de Fenerbahçe 4-0’lık seriyle ilk periyotu 15-14 önde tamamlayan taraf oldu.

potanın perileri selfie

İkinci periyot Fenerbahçe’nin basketiyle başlasa da Edirnespor, farkın artmasına izin vermedi ve takımlar karşılıklı sayılar buldular ve ilk yarının son 5 dakikası Sarı-Kırmızılı ekip Milica Deura’nın basketiyle 22-21 önde girdi.

Fenerbahçe yakaladığı 6-0’lık seriyle son 2 dakikaya girilirken farkı 7 sayıya çıkardı 22-29. Kalan bölümde Edirne Belediyesi Edirnespor Baltic ve Jovanovic ile sayılar buldu ve ilk yarı 29-26 Fenerbahçe üstünlüğünde sona erdi.

3. Periyot her iki takımında karşılıklı bulduğu sayılarla başladı. Periyotun ilk bölümlerinde Edirnespor Jovanovic, Baltic ve Maleshenko ile sayılar üreterek rakibin farkı artırmasına izin vermedi ve son 3 dakikada da özellikle Dila Aşkın’ın sayılarıyla rakibi önce yakaladı ve sonra da öne geçerek final periyotuna 50-48 önde girdi.

Final periyotuna Edirnespor Milicanı sayılarıyla başladı ve 4 farklı üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe Melis ve Melisa’nın peş peşe bulduğu sayılarla hem oyunda kaldı hem de ilk 1.45’te tek sayılık farkla öne geçti. Periyot 54-55 sona erdi.

Edirnespor  Javonovic ve Baltic’in 6-0’lık serisiyle  son 5 dakikaya 60-55 üstünlükle girdi ve Fenerbahçe molası geldi. Molanın ardından Fenerbahçe  Tuğçe Canıtez ve Olcay Çakır ile farkı tek sayıya indirmeyi başardı 60-59. Kalan dakikalarda Edirne Belediyesi Edirnespor Jovanovic, Baltic  ve Melis Talay ile 6-2’lik bir üstünlük sağlayarak ilk hazırlık maçından 66-61 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Başkan Gürkan, Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı’nı tebrik etti. Takımın yeni sezona hazır olduğunu ifade eden Gürkan, "Bu yıl büyük başarılar elde edeceğine umudumuz tam." dedi.