Sadullah Ergin Aday Tanıtım Toplantısına Katılacak mı?

Sadullah Ergin Aday Tanıtım Toplantısına Katılacak mı?
Ankara 1. Bölge'den CHP listesiyle milletvekili adayı olan eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in adaylığıyla ilgili tartışmalar devam ederken, gözler bugün gerçekleştirilecek toplantıya...

Ankara 1. Bölge'den CHP listesiyle milletvekili adayı olan eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in adaylığıyla ilgili tartışmalar devam ederken, gözler bugün gerçekleştirilecek toplantıya çevrildi.

CHP tabanında, kontenjan adayların yanı sıra Sadullah Ergin'in de Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi rahatsızlık yaratmıştı.

Ankara İl Başkanlığı, yapılacak olan toplantı için CHP listelerinde yer alan tüm adaylara davetiye gönderirken, Ergin'in toplantıya katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

CHP Ankara İl Başkanlığı'nın tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısı ise bugün saat 16.30'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Şu ana kadar net bir yanıt vermediği belirtilen Ergin'in, toplantıya katılmama eğiliminde olduğu ve bugün saat 12.00'de Bilkent Otel'de düzenlenecek DEVA Partisi İl Başkanları toplantısı nedeniyle gerekçe gösterebileceği belirtiliyor.

Toplantıya, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'in katılacağı öğrenilirken, seçilince CHP'den istifa edecek tüm kontenjan adayları gibi Ergin de seçilmesi halinde CHP'den istifa edecek. Yemin etmek için TBMM kürsüsüne kendi partisinin milletvekili sıfatıyla ve kendi partisinin rozetiyle çıkacak.