Sağanak yağış geliyor

Sağanak yağış geliyor
Edirne'de kış mevsiminin ortasında adeta bahar havası yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre hava sıcaklığı çarşamba günü 10 derece birden düşecek. Bununla birlikte Edirne'de kuvvetli yağmur etkili...

Edirne'de kış mevsiminin ortasında adeta bahar havası yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre hava sıcaklığı çarşamba günü 10 derece birden düşecek. Bununla birlikte Edirne'de kuvvetli yağmur etkili olacak. Perşembe ve cuma günleri ise kar yağışı bekleniyor.

Yağışların yüzde 50 azaldığı ve son 90 yılın en kurak mevsiminin yaşandığı Edirne’de Meteorolojinin son tahminlerine göre kuvvetli yağmur etkili olacak. Kentte sıcaklıklar 8 ila 13 derece azalarak mevsim ortalamalarının da altına düşecek. Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor. Tahminlere göre 05 Şubat Çarşamba günü kentte kuvvetli yağmur etkili olacak. Sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan yağmurun gün boyunca devam etmesi ve ara ara sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklığın ise en yüksek 8, en düşük 5 derece olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün beş günlük hava tahmin raporuna göre perşembe günü hafif kar yağışlı, cuma günü kar yağışlı ve cumartesi günü çok bulutlu olacak.

Salı günü bulutlu en düşük 6, en yüksek 18 derece; Çarşamba günü kuvvetli yağmurlu en düşük 5, en yüksek 8 derece; Perşembe günü hafif kar yağışlı en düşük 1, en yüksek 5 derece; Cuma günü kar yağışlı en düşük -3, en yüksek 6 derece; 08 Şubat Cumartesi günü çok bulutlu en düşük -2, en yüksek 5 derece. Rüzgar hızı incelendiğinde, rüzgarın salı günü 31 km/sa, çarşamba günü 26 km/sa, perşembe günü 28 km/sa, cuma günü 17 km/sa ve cumartesi günü 16 km/sa hızla esmesi bekleniyor.