Sağanak yağış geliyor

Sağanak yağış geliyor
Yurdun pazar günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada; yağmur...

Yurdun pazar günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada; yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların pazar ve pazartesi günü etkisini göstereceği bildirildi.

Bölgemizin 15 Mart Pazar günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların pazar günü bölge geneli (İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova ve Sakarya); pazartesi günü bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) etkili olması bekleniyor. Bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalmasıyla birlikte mevsim normallerinin altında düşmesi beklendiğinden başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

EDİRNE: Cumartesi günü parçalı bulutlu en düşük 6, en yüksek 21 derece. Pazar günü sağanak yağışlı en düşük 7, en yüksek 11 derece. Pazartesi günü çok bulutlu en düşük 2, en yüksek 12 derece. Salı günü parçalı bulutlu en düşük -1, en yüksek 14 derece.