Seçime 19 Gün Kala İYİ Parti'den Yeni Video

Seçime 19 Gün Kala İYİ Parti'den Yeni Video
Seçime 19 gün kala İYİ Parti, "İhanetin Bedeli" ismiyle video yayımladı. Daha önceki videolarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeriyordu."AK Yapım...

Seçime 19 gün kala İYİ Parti, "İhanetin Bedeli" ismiyle video yayımladı. Daha önceki videolarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeriyordu.

"AK Yapım Sunar"

Seri'nin son videosunda ise, AKP iktidarının terör ve millî güvenlik alanlarında yaptıkları eleştirildi. "Ak Yapım Sunar" yazısıyla açılan videoda, şehit yakınlarının yürek burkan görüntüleriyle başlayarak 2009 yılında Habur Sınır Kapısı'nda karşılanan 34 PKK'lı teröristin serbest bırakılması sonrasındaki "hafızalardan silinmeyen alçak bir karşılama" olayı anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2010 yılındaki "arkadaşlarımın bir terörist başıyla masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz" sözleri ve 2012 yılındaki "Bir başbakan olarak ben arkadaşlarımı İmralı'ya gönderdim. Bu adımları İmralı'da da Oslo'da da attık" ifadeleri "Habur'dan Oslo'ya uzanan bir rezalet" seslendirmesiyle işlendi.

Öte yandan videoda Mehmet Öcalan'ın kardeşi terörist başı Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı'ya gitmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Aileyi gönderdik. Mehmet gitti" söylemleri "Çözüm diye pazarlanan bir ihanet" seslendirmesiyle ele alındı.

Videonun diğer bölümünde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın emniyet tarafından aranan kardeşi Osman Öcalan'ın 2019 yılında TRT'de yaptığı konuşmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Arandığını bilmiyorum" ifadesi ele alındı.

Fetö Eleştirisi

Ayrıca, İçişleri Bakanı Soylu'nun teröristlere yönelik açıklamaları ve 13 Kasım 2022'de Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı "7'den 77'ye yaralı, kardeşliğine kast edilen bir millet" seslendirmesiyle işlendi. Daha sonra ise Deniz Yarbay Ali Tatar'ın FETÖ iftiralarıyla tutuklanmasından sonra intihar etmesi anıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fethullah Gülen için sarf ettiği "Gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz" sözleri ve "Ne istediniz de alamadınız?" ifadeleri ele alındı. 2009 yılında, Kozmik Oda'nın aranması ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin devlet sırrı niteliğindeki belgelerinin FETÖ üyeleri tarafından ele geçirilmesi "Hainin önünü açan büyük bir kumpas" olarak anıldı.

Hüda Par'a Değinildi

Videonun son bölümünde ise HÜDA-PAR'ın Hizbullah terör örgütüyle yakınlığına dikkat çekildi ve "Terörle arasına mesafe koyamayan aciz bir hükûmet" ifadesi kullanıldı. Videoda, HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Hizbullah benim için bir terör örgütü değildir" sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ak Parti'yi Hizbullah'la ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir" ifadeleri de yer aldı.

Videoda, Gaffar Okan hatırlatmasıyla birlikte, HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri için görüşmeleri sırasında çekilen fotoğrafları da arka arkaya gösterildi.

Videonun sonunda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve çeşitli vatandaşların illüstrasyon çizimleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de yer aldı. Akşener'in "Tüm bunlar son bulacak ve yepyeni bir güneş doğacak. Çünkü 14 Mayıs'ta Türkiye tarih yazacak!" sözlerine yer verildi.