'Şehir Girişlerimiz Düzenlenmeli'

'Şehir Girişlerimiz Düzenlenmeli'
İlk görüşte oluşan izlenimin çok önemli olduğunu belirten Mansur İriş, bakımsız görüntü sergileyen şehir girişlerinin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mansur İriş; şehirlerimizin daha ferah, huzurlu, yaşanabilir ve daha fazla turist alabilir olması için herkese görev düştüğünü söyledi.

Edirne'de şehir girişleri başta olmak üzere her detayın ele alınması gerektiğini belirten İriş, bunun için seçim öncesi verilen vaatlerin hayata geçirilmesi, gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi. Şehir girişlerinin, şehrin tanınmasında büyük önemi olduğuna dikkat çeken İriş: "Psikolojik olarak da tespit edilmiştir ki, ilk görüşte oluşan izlenim, ilk intiba çok önemlidir. Bu bakımdan, bakımsız görüntü sergileyen şehir girişlerinin bir an önce düzenlenmesi gerekir." dedi.

"SELİMİYE'Yİ PERDELEDİK"

Şehir girişlerinin daha düzenli ve temiz, binaların bakımlı olması, rahatsız eden tabela ve metruk binaların bakımının yapılmasının şehrin iyi tanınmasına imkan sağladığını söyleyen İriş: "Şehir girişleri adeta misafir karşılama noktaları gibi düşünülmelidir, düzenlenmelidir. Mesela Edirne'de Selimiye buna bir örnektir. Edirne'ye şehrin dört bir yanından girişte Selimiye manzarası muazzam bir ilk intiba oluşturur. Ancak üzülerek söylemek istiyoruz ki, biz bu dünya şaheserini kötü mimari uygulamalarla, rant hesaplarıyla perdeledik, hatta bazı noktalardan görülmez hale getirdik." diye konuştu.

"GELENLERİ MEMNUN ETMEK ZİYARETÇİ SAYISINI ARTIRIR"

Düzenlemelerin medeniyet değerlerimize uygun olması gerektiğini hatırlatan İriş: "Çok sayıda tarihi Osmanlı eserleri ile donanımlı ender turizm merkezlerinden olan Edirne'nin girişleri yeniden ele alınıp, bir proje dahilinde düzenlenmelidir. Bu konuda yerel ve merkezi yönetim iş birliği yapılmalıdır. Gelenleri memnun etmek, böylelikle ziyaret sayısını çok daha fazla artırmayı sağlar. Ayrıca çevre düzenlemesinin yanı sıra ziyaretçilerin öncelikli ihtiyaçlarını karşılayabilecek mekanlar oluşturulmalıdır. Özellikle ifade etmek istiyorum ki, gerek girişlerde gerekse şehir içinde yapılacak düzenlemeler, şehrin tarihi ve medeniyet değerlerine de uygun olmalıdır." şeklinde konuştu.

Mansur İriş, son olarak: "Şehirler sultanı unvanına sahip Edirne'mizde yerel yönetim, merkezi yönetim ve ilgili sivil toplum kuruluşları; halkımız ile el ele vererek, yaşadığımız şehrin kıymetini bilmeli, şehrin ekonomisinin güçlenmesi için yapılacak her hizmetin en hayırlı çalışma olduğunun şuurunda olmalıdır." dedi.