Sınırdaki yangınla ilgili üst düzey görüşme

Sınırdaki yangınla ilgili üst düzey görüşme
Bulgaristan'da dört gündür devam eden ve Türkiye sınırına oldukça yaklaşan orman yangını ile ilgili Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ve Bulgaristan'ın Haskovo Valisi Stefka Zdravkova iki ülke sınırında görüşme...

Bulgaristan'da dört gündür devam eden ve Türkiye sınırına oldukça yaklaşan orman yangını ile ilgili Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ve Bulgaristan'ın Haskovo Valisi Stefka Zdravkova iki ülke sınırında görüşme yaptı. Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, "Her türlü yardıma hazırız." dedi.

Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Haskova bölgesinde başlayan ve rüzgarlı havanın etkisiyle yayılan orman yangını 4 gündür devam ediyor. Bulgar görevlilerinin yangınla mücadelesi sürerken, yangının Türkiye'ye sıçramaması için tüm tedbirler alındı. Yangınla ilgili olarak Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ve Bulgaristan’ın Haskovo Valisi Stefka Zdravkova iki ülke sınırında görüşme yaptı. Edirne Valisi Ekrem Canalp’in bilgisi dahilinde gerçekleşen görüşmede bir araya gelen ikili, yangınla ilgili son değerlendirmeleri yaptı.

Türkiye olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyleyen Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, "Komşudaki yangın bizdeki yangındır. Bizim de yüreğimiz yandı. Eğer ki Sayın Valiler ya da İtfaiye Müdürleri herhangi bir ihtiyaç belirtirse biz bu konuda hazırız. Biz zaten bölge bölge araçlarımızı park ettik, su takviyelerimizi yaptık. Yangının bizim tarafa geçmesi durumunda müdahaleye hazırız." diye konuştu.

Haskovo Valisi Stefka Zdravkova da yangına müdahalenin devam ettiğini, küçük bir bölümünün kaldığını oraya da helikopter ile ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Zdravkova, "Türkiye’den gelen yardımlar bizim için çok önemli. Bizim taraftaki arazi biraz engebeli olduğu için söndürme biraz gecikti. Müdahalemiz tüm ekiplerimiz ile devam ediyor. İlginize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.