Sıralamayı Beğenmeyen Hurşit Çetin Bağımsız Aday Olmak İstiyor

Sıralamayı Beğenmeyen Hurşit Çetin Bağımsız Aday Olmak İstiyor
Hurşit Çetin, CHP listesinde yer almasına rağmen CHP tarafından ikinci sırada gösterilmesini kabul etmeyince partisinden istifa etti. Ancak üyeliği düşmediği için YSK, Çetin'in bağımsız adaylık başvurusunu reddetti. Çetin,...

Hurşit Çetin, CHP listesinde yer almasına rağmen CHP tarafından ikinci sırada gösterilmesini kabul etmeyince partisinden istifa etti. Ancak üyeliği düşmediği için YSK, Çetin'in bağımsız adaylık başvurusunu reddetti. Çetin, karara itiraz edeceğini belirtti.

Kilis'te faaliyet gösteren Hurşit Çetin'in adı, dün gece Resmi Gazete'de yayımlanarak adaylığı reddedilen isimler arasında yer aldı.

Hurşit Çetin, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerinde CHP Kilis Milletvekili aday adayı oldu ve partisi tarafından ikinci sıraya yerleştirildi. Ancak, bu sıralamayı beğenmediği için hem partiden istifa etti hem de adaylıktan çekildi ve bağımsız milletvekili olmak için başvuruda bulundu. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu başvurusunu reddetti.

Çetin, adaylığının reddedilmesine itiraz etmek için YSK'ye dilekçe sundu. Babasının CHP'nin kurucularından olduğunu belirten Çetin, "Partimden 2. sıra milletvekili adayı verildi, beğenmedim ve istifa ettim. Üyeliğim düşmediği için bağımsız olarak seçime girmek için başvurdum" dedi.