Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları 15 Temmuz Şehitlerini Andı
"15 Temmuz Şehitlerimizi ve Kahramanlarımızı Anma" programı, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'ndaki programa, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek ve beraberindekiler ile birlikte gençlik kolları üyeleri katıldı.

Çekerek, hain darbe girişiminin yedinci yılı dolayısıyla toplandıklarını söyleyerek, "Bilinmelidir ki 15 Temmuz, seçilmiş irade ve demokrasisine sahip çıkan Türk milletinin demokrasi destanıdır." ifadesini kullandı.

Ülkemizin 15 Temmuz'da devleti ve milletiyle omuz omuza verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olduğunu dile getiren Çekerek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz 2016 günü, amacı Türk istikbal ve istiklalini karartmak olan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde toplanan aziz milletimizin inanç, cesaret ve dillere destan kararlılığıyla engellenmiştir. Şanlı askerimizin üniformaları içerisine saklanan eli kanlı terör örgütü durdurulmuş, tüm dünyaya demokrasi dersi verilmiştir. Gençler olarak bizler, her yerde demokrasimize, milli irade ve milletin bekasına sahip çıkmayı 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmak olarak görüyoruz. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak 39 ilçede, 971 mahallede, 58 üniversitede, 100'ün üzerinde kampüste dün olduğu gibi bugün ve yarın da 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacağız."

Çekerek, 15 Temmuz şehit ve gazilerine işaret ederek, "Demokrasi için tankların önüne yatan, ölümü öldürerek gözünü kırpmadan darbecilere engel olan kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, bu şanlı direnişte gazilik mertebesine erişenlere bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, şifalar diliyoruz." dedi.

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Hafıza 15 Temmuz Müzesi gezildi.

Programın sonunda lokma dağıtıldı.