Can Atalay'dan Muhalefete Eleştiri

Can Atalay'dan Muhalefete Eleştiri
Gezi davasındaki kararla tutuklanan ve Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay, açıklamalar yaptı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Can Atalay, “Yalnız kaldığınızı veya bırakıldığınızı hissettiğiniz zamanlar oluyor mu, neden?” şeklindeki soruyu “Kişisel olarak ailemden ve arkadaşlarımdan razıyım. Ama Gezi davası ile ilgili siyasal ve toplumsal muhalefetin çok önemli bir eksiklik yaşadığını artık söylemeliyim. Adına karar verilen mahkeme kararlarında ‘Türk milleti adına’ vurgusu ile meşruiyet kaynağı olarak işaret edilen yurttaşlar bu hukuksuzluğu kabul etmiyorlar. Sözcülük vazifesine talip olanların buna uygun davranması gerekiyor, daha fazla gecikmeden...” şeklinde cevapladı.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, "Gezi Davası ile ilgili siyasal ve toplumsal muhalefetin çok önemli bir eksiklik yaşadığını artık söylemeliyim" ifadesini kullandı.

'Zorluk Çıkarmayacağını Umuyorum'

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerini ilk toplantılarını yapmak üzere Silivri 9 Nolu Cezaevi’ne davet eden Atalay, “Adalet Bakanlığı bürokrasisinin bu konuda kendilerine izin vereceğini, zorluk çıkarmayacağını umuyorum. Eğer bir zorlukla karşılaşmaları durumunda, üyesi bulundukları parti genel başkanları ile görüşerek bu sorunu kararlılıkla aşacaklarına eminim” şeklinde konuştu.

Atalay “Özgür kaldığınızda yapmayı planladığınız ilk üç şey nedir?” sorusuna, “Bulduğum ilk araçla Hatay’a gideceğim. Hatay’dan hemen sonra Ankara’ya geçip, yemin edeceğim. Ailemle biraz vakit geçirdikten sonra yeni dönem planlaması için arkadaşlarımın mesaisine katılacağım.” cevabını verdi.