CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret Tepkisi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Asgari Ücret Tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün açıklanan asgari ücret ara zammına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında açıklamalar yaptı. Asgari ücret hakkında da değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı eleştirirken "Bunun adı hukukta sarı sendikacılıktır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türk-İş bu rakamı kabul etmesine tepki gösterdi ve "Beni şaşırtan Türk-İş başkanının buna hiç itiraz etmemesi. Makul diyor. Aynı Türk-İş'in yaptığı başka bir açıklama var; Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 13 bin 430 TL. Siz buna itiraz etmeyeceksiniz... Bu doğru değil. İşçinin hakkını ve hukukunu korumak sendikanın görevidir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Açıklamaları Şu Şekilde:

Bir deprem felaketi yaşadık. 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Yüreğimiz hala o bölgede. O insanların huzur içinde yaşamaları için hepimizin üzerine düşen görevler var. O bölgede yaşayanların faturalarının ertelenmesi için bir kararname çıktı aradan bir süre geçti. Evi yıkılamayan ama kısmen oturulabilir olan evlere faturalar gelmeye başladı. Depremi yaşayan insanlara en azından 85 milyon insana katkı moral vermek istedik. Kampanyalar açtık. Belediye başkanlarımız o bölgelere gittik. Şimdi bu faturaların gelmesi doğru değil.

En azından yılsonuna kadar bizler ödeyebiliriz. Bunun için paramız yok diyecekler. Hayır efendim paramız var. Türkiye Tek Yürek Kampanyası açıldı. Herkes karınca kararınca katkı vermeye çalıştı. Taahhüt edilen parayı ödeyeceklerini söylediler. Kim bu parayı ödemeyenler? Acaba bu parayı ödemeyenler beşli çeteler mi? Hatırlarsanız şehitler için de para toplamışlardı. Nerede bu paralar, kim ödemedi bu paraları. Televizyonlara çıkıp parayı ödeyeceğim diyeceksiniz sonra yok olacaksınız. Takipçisi olacağız."