CHP'de Değişim Süreci! Üçüncü Bir Yol Olmak İçin

CHP'de Değişim Süreci! Üçüncü Bir Yol Olmak İçin
CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, değişimin partisi için ve ülke için bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, 38’inci Olağan Kurultay'da genel başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Özgür Özel, CHP'nin son seçimlerde aldığı sonuçların nedenlerini araştırmadığını ve siyasi sorumluluğu üstlenmediğini belirterek, partisinin hedeflerinin emekten, üretimden, çevreden, kadınlardan ve gençlerden yana olacağını vurguladı. Ayrıca, parti içi iktidarı kazanmanın önemine değindi.

Adaylığını açıklarken Özgür Özel, partisinin değişmesi gerektiğini ve bu değişimin genel başkan dahil tepeden başlaması gerektiğini söyledi. Özel, partisinin genel başkanlığına aday olurken, bu değişimin bir parçası olarak gördüğünü ifade etti.

Özgür Özel'in açıklamalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya üzerinden Özel'e destek verdi ve Türkiye'nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel'e başarılar diledi.

Öte yandan, CHP içinde bir diğer isim olan eski PM Üyesi Örsan Öymen de genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Öymen, CHP'nin 'statükocular' ile 'samimi olmayan değişimciler' arasında sıkıştığını ve üçüncü bir yol açmak için aday olduğunu ifade etti.