CHP'de Genel Başkan Kim Olacak? Yeni Bir İsim Daha Gündeme Geldi

CHP'de Genel Başkan Kim Olacak? Yeni Bir İsim Daha Gündeme Geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına peş peşe farklı isimlerin aday olduğu ifade edildi.

CHP'de değişim sesleri yükselirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel'in ismi konuşuluyordu. Edinilen bilgiye göre bunlara bir yenisi daha eklendi.

BBC Türkçe'deki habere göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partisindeki değişim tartışmaları ve kurultay süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday olacağını ifade ederek "Yerel seçimlerden sonra bir olağanüstü kurultay gündeme gelebilir. Seçim sonuçlarına göre bırakabilir de, bir süre daha devam ettirebilir de" şeklinde konuştu.

Dikkatli Olmaları Konusunda Uyardı

Öte yandan Kuşoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" ve "adaylık" konularındaki açıklamalarına ilişkin de konuştu. İki isme, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarı yapan Kuşoğlu, eğer niyetleri varsa adaylıklarını resmen ilan ederek kurultayda yarışabileceklerini belirtti. Ancak "Kemal Bey gitsin, beni koltuğa oturtsun" gibi bir tutumun doğru olmayacağının altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Genel Başkan olmasının rahatlıkla mümkün olmadığını ifade eden Kuşoğlu, İmamoğlu'nun hukuki bir tuzakla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu durumda seçim öncesinde partiyi ve İstanbul'u kaybetme riski olduğunu vurgulayan Kuşoğlu, mahkeme sürecinin netleşmesi gerektiğini ve bu tuzaklara düşülmemesi gerektiğini dile getirdi.