Ekrem İmamoğlu: Seçimi Kaybettik, İki Kere İki Dört

Ekrem İmamoğlu: Seçimi Kaybettik, İki Kere İki Dört
İBB Başkanı İmamoğlu tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin bilgi verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ardından değişim çağrısında bulunmuştu. Çağrıdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşen İmamoğlu, açıklamalar yaptı.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmeye ilişkin "Kılıçdaroğlu'na öneri ve taleplerim oldu" şeklinde konuştu.

Öte yandan İBB Başkanı şu ifadelere yer verdi:

"Seçimi kaybettik. İki kere iki dört. Millet İttifakı olarak başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, hepimiz şapkamızı önüne koyacağız, düşüneceğiz ve ortak akılla doğru kararlar alacağız. Burada en önemli kurum CHP'dir. CHP, ittifaka liderlik ettiği gibi bugün de değişim ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi CHP olduğu için onun da ana noktası çok kıymetli Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Defalarca sohbetimiz, paylaşımlarımız oldu. Çarşamba günkü buluşmamızda kendisine bir takım hatırlatmalarım ve taleplerimden dolayı bir araya geldik. Düşüncelerimi, değişim konusundaki parametreleri ve aşamaları kendisiyle paylaştım. Çok değerli ve pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık. Bunun bir zaman dilimi vardır. Bu sohbetten değişim ve dönüşüm adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar."