İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Ne Konuştu? İmamoğlu Genel Başkan Mı Olacak?

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Ne Konuştu? İmamoğlu Genel Başkan Mı Olacak?
Gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında geçtiğini iddia ettiği diyalogları duyurdu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun 1.5 saat devam eden görüşmede, İmamoğlu'na doğrudan "Genel Başkan olmak istiyor musunuz?" sorusunu yönelttiğini aktardı. Saymaz, İmamoğlu'nun cevabını ise şu şekilde duyurdu:

"Tabii ki olmak isterim. Değişim olmazsa yerel seçimleri kaybederiz. Kaybetmek istemiyorsak değişimi en kısa sürede yapmamız lazım."

CHP liderinin "İstanbul ne olacak?" sorusunu yönelttiğini ifade eden Saymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP lideri, İmamoğlu'na İBB'ye odaklanmasını söyledi. İBB Başkanlığına tekrar aday olup kazanmasını ve belediye meclisinde çoğunluğu almasını salıkverdi. 'Belediyeyi bir CHP'liye teslim ettikten sonra değişimi konuşuruz' dedi.

Saymaz, İmamoğlu'nun bu sözlere "Değişim olmadan İBB de sıkıntıya girer" şeklinde cevap verdiğini belirterek, "İmamoğlu'nun yol haritasını dün Kılıçdaroğlu'na yolladığı öne sürülüyor. Bu metinde İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'dan önümüzdeki pazartesi ya da salı günü grup toplantısında, "Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağım" açıklaması yapmasını istiyor. Bundan sonraki sürecin elbirliğiyle yürütülmesini öneriyor." dedi.