İYİ Parti Cumhur İttifakına Mı Dahil Olacak? Açıklama Geldi

İYİ Parti Cumhur İttifakına Mı Dahil Olacak? Açıklama Geldi
İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nın AK Parti ve MHP ile ittifaka yönelik olan sözlerini yorumladı.

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, sözlere ilişkin eleştiri yaptı ve ''Biz cesurlar hareketi sıfatını ıspanak fiyatına pazardan almadık, sahada vuruşa vuruşa aldık. Kime karşı vuruştuk? AK Parti zulmüne karşı vuruştuk.'' şeklinde konuştu.

İYİ Partili Akalın, böyle bir ittifakın söz konusu olmadığını belirtti.

Akalın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile 'Cumhurbaşkanı Adaylığı'na ilişkin görüşmesini anlattı.

"Halk Bunu İstiyor"

Akalın, Akşener'in İmamoğlu'na ''Çık kardeşim, sen CHP geleneğinden geliyorsun. Sayısal olarakta en büyük parti CHP'dir. Çık, bizde seni destekleyelim. Gel Kemal Bey ile bir daha konuşalım bu işi çözelim, halk bunu istiyor.'' dediğini ancak Akşener'in, İmamoğlu'ndan olumlu bir yanıt alamadığını kaydetti.

Mansur Yavaş'a ise Akşener'in ''Siz de bu partinin belediye başkanısınız ama hakim olduğunuz gelenekle halk sizi zaten öncelikle istiyor. Buyrun.'' dediğini ancak Akşener'in Yavaş'tan da olumlu cevap alamadığını söyledi.

Akalın, Akşener'in her iki belediye başkanından da olumlu yanıt alamamasının sonucunda bu kez iki belediye başkanınında Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını yeni bir düzen inşasına razı olmak durumunda kaldığını söyledi.