Konyalı Seçmenler Taraf mı Değiştiriyor: İmamoğlu'na 'Aday Ol' Çağrısı, Mansur Yavaş'a Büyük İlgi

Konyalı Seçmenler Taraf mı Değiştiriyor: İmamoğlu'na 'Aday Ol' Çağrısı, Mansur Yavaş'a Büyük İlgi
Bugün 11 büyükşehir belediye başkanı Konya'yı ziyaret etti. Konya'da düzenlenen 'Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması' programı kapsamında bir araya gelen belediye başkanları, Konya'da büyük bir coşkuyla karşılaştı.Program...

Bugün 11 büyükşehir belediye başkanı Konya'yı ziyaret etti. Konya'da düzenlenen 'Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması' programı kapsamında bir araya gelen belediye başkanları, Konya'da büyük bir coşkuyla karşılaştı.

Program kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mevlana Müzesi'ni gezdikten sonra şu açıklamayı yaptı:

Göreve geldiğimiz ilk andan beri bütün belediye başkanlarımızda memleketimiz adına, şehirlerimiz adına çok güzel paylaşımlarımız oldu. Şuan Tekirdağ Belediye Başkanımızla bir aradayız ama diğer arkadaşlarımız da Konya'nın farklı yerlerinde başkanlarımızın yapmış olduğu programlarla buradaki vatandaşlarımızla buluşuyor. Son buluşmalarımız bittiğinde genel başkanımızla yaptığımız istişare ile bunun ardından Anadolu'nun, Trakya'nın farklı şehirlerinde yapalım diye karar vermiştik. İlk adımını da Konya'da yapmış olduk. Bundan sonra da fırsat buldukça ülkemizin farklı şehirlerinde bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel anı Konya'da yaşamak elbette benim için çok kıymetli. Hazreti Mevlana'nın huzurunda dualarımızı ettik. Elbette ki memleket içindi memleketin evlatları içindi. Özellikle çocuklarımız gençlerimizin geleceği için. Ülkemizin hak ettiği yere gelmesi için ve bize tabii Allah güç, kudret versin. Elbette ki bu anlamda duacıyız. Tabii özellikle hak, hukuk, adalet için dua ettik.

'Bu Siyasi Bir Karar!'

Öte yandan İmamoğlu, hakkında verilen hapis cezası kararına dair yöneltilen sorulara şu yanıtı verdi:

Tarif edilen ceza çok acımasız. Uzun yıllar bir bireyi siyasi yasaklı kılabilecek, hatta içinde hapis olan bir ceza. Elbette üst mahkemeler var ama biz hala bu süreçlerle ilgili her ne kadar farklı yorumlar olsa da özellikle ülkemizin yöneticileri, hükümet mensupları tarafından en başta cumhurbaşkanı tarafından bence kendisinden beklenen hiçbir sözü söylemedi. Vatandaşımızın vicdanında bu karar bir mahkeme kararı değil. Vatandaşımızın vicdanında bu karar siyasi bir karardır.

Konya Valisi ve Belediye Başkanı Randevu Vermedi 

Ziyaretleri sırasındaki açıklamalar sonrasında, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Konya Valisi'nin, CHP'li başkanlara randevu vermediği ortaya çıktı.

İmamoğlu, belediye başkanının seyahatte olduğu bilgisini aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

Biz talep ettik, bize dönüş olmadı. Yoksa gittiğimiz her şehirde arıyoruz. Dönüş olmadı. Belediye başkanının seyahati varmış diye bilgi verildi bize. Yoksa her gittiğim şehirde mutlaka belediye başkanına, valisine görüşmek istediğimi iletiyorum.

'Hiç Kabul Edilmedi' 

İmamoğlu, gazetecilerin 'daha önce kabul edilmiş miydi' sorunlarına ise 'Ne yazık ki olmadı. Sadece Gaziantep’te Fatma Şahin Başkan ile kahve içmiştim' yanıtını verdi.