Meral Akşener'e Rakip Mi Geliyor? İYİ Parti'de Kurultay Heyecanı

Meral Akşener'e Rakip Mi Geliyor? İYİ Parti'de Kurultay Heyecanı
İYİ Parti tarafından yapılacak kurultay öncesi partinin liderliği için aday olacak isimlerin olduğu konuşuluyor.

İYİ Parti'de 24 Haziran'da Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı kurultay için geri sayım başladı. Kurultayda Meral Akşener'in tek aday olması beklense de Cumhuriyet gazetesindeki habere göre, muhalifler önümüzdeki hafta Akşener'in karşısına çıkartacakları ismi duyurabilir.

Konuşulan kişiler arasında İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz yer alıyor. Kodaz'ın, Akşener'e karşı çıkacak kadın aday olarak ön plana çıktığı iddia ediliyor. Ancak, kesinleşmiş bir adayın henüz belirlenmediği ve muhalifler arasında henüz ortak bir görüş birliği olmadığı belirtiliyor.

Partinin kurultaya "çarşaf listeyle" gireceği bilgisi edinildi. Son yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında üyelerin "blok liste" yönünde görüş bildirmesine rağmen, çarşaf liste tercih edildiği aktarıldı. Ancak bazı parti kurmaylarının, Akşener'in istediği üyelerin seçilebilmesi için "çarşaf liste içerisine blok liste yerleştirileceği" iddiasında bulunduğu ortaya çıktı. 2020 yılında yapılan 2. Olağan Kurultay'da benzer bir yöntemin uygulandığına dikkat çeken parti içinden bazı isimler, bu durumun seçimlerin adil ve demokratik olmadığı eleştirilerine yol açabileceğini söylüyor.