Seçim Sürecine Yönelik Çarpıcı İtiraf! İYİ Partili Beker Duyurdu

Seçim Sürecine Yönelik Çarpıcı İtiraf! İYİ Partili Beker Duyurdu
İYİ Parti ve CHP arasında yerel seçim çıkışlar peş peşe yapılıyor, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker tarafından katınılan televizyon programında seçim sürecine yönelik çarpıcı bir itiraf yapıldı.

Tv100’de yayınlanan Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı’na İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, Gazeteci Barış Yarkadaş, Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik, ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, tv100.com Yazarı Hacı Yakışıklı ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel konuk oldu.

14 ve 28 Mayıs seçimleri hakkında konuşan İYİ Partili Adnan Beker'den seçim itirafı geldi. Beker, şu cümleleri söyledi: “Seçim kaybedildikten sonra bakıyoruz. Biz o masada herkesle eşit olduk. Herkese her şey dağıtılmış, bizim bir talebimiz zaten yoktu. Bizim bilmediğimiz Allah bilir ne protokoller vardı. HDP’yle protokol var mıdır bilmem. Muhalefetin vatandaşın sıkıntılarını dinleyeceğine ülkeyi ikiye böldüğünü düşünen Beker, “Altılı masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanları oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı verildiği zaman, MİT Müsteşarlığı verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan açıklıyor, Davutoğlu açıklıyor. Adamlar "iyi ki kazanmamışız" diyor. Siz öbür tarafları hiç eleştirmiyorsunuz, devamlı Akşener hastalığına bulaşmış insanlar." ifadelerini kullandı.

Beker, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'in İYİ Parti'ye yönelik açıklamalarına ilişkin ise "İdris Şahin, yaptığı toplantıda 'İYİ Parti'ye oy vermeyin, İYİ Parti, vekil çıkaramayacak. İYİ Parti'nin baraj sorunu var, oylarınız boşa gider' diye CHP'lilerin vekil adayları, İYİ Parti az vekil çıkarsın diye çalıştı. AK Partili milletvekilleri 'Bana oy verme Tayyip Bey'e oy ver' dedi ama CHP'li milletvekilleri önce kendilerine oy istedi." değerlendirmesinde bulundu.