Vatan Partisi'nden Ulaşıma Yapılan Zamma Yönelik Protesto

Vatan Partisi'nden Ulaşıma Yapılan Zamma Yönelik Protesto
Vatan Partisi üyeleri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararıyla kentte yapılan ulaşım zammı protesto edildi.

İstanbul Saraçhane'deki İBB hizmet binası önünde toplanan partililer, ellerinde çeşitli dövizler taşıyarak, slogan attı.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, İBB'nin ulaşıma yüzde 52 zam yaptığını hatırlatarak, bu zammın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin halka hizmet için var olduğunu söyleyen Özkan, "Asgari ücrete zam geliyor, hükümet vergileri bindiriyor, belediyeler ulaşım başta olmak üzere zam için fırsat kolluyor. Böyle gitmez." şeklinde konuştu.

Özkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim zamanı ulaşımla ilgili bazı vaatlerinin olduğunu söyleyerek, "O sözleri sarf ederken Türkiye'nin ekonomi yönetimini umursamıyorsa İmamoğlu'nun ulaşım vaatlerini kendisine ve kamuoyuna hatırlatırız; '12 yaş altı her çocuğa ulaşım ücretsiz olacak', 'İlk yarım saat içerisinde yapılan aktarmalar ücretsiz olacak', 'CHP'nin bütün belediyelerinde öğrenciler için toplu taşıma ücretsiz olacak' dedi. Oldu mu? Hayır." dedi.

Özkan, İmamoğlu'nun UKOME'de ulaşım zammının tartışıldığı sırada Elazığ ve Tunceli'de olduğunu ifade ederek, buna tepki gösterdi.