Türk İş Başkanı İşçilere Teklif Edilen Zammı Açıkladı

Türk İş Başkanı İşçilere Teklif Edilen Zammı Açıkladı
Atalay, kamu işçileri için hükümetin ilk 6 ayda yüzde 30 zam önerisinde bulunduğunu aktardı. Bu zamla birlikte de aylık taban fiyat teklifinin 11 bin 500 TL olduğunu belirtti.İşçilerin talebinin ise yüzde 45 zam olduğu ve 15...

Atalay, kamu işçileri için hükümetin ilk 6 ayda yüzde 30 zam önerisinde bulunduğunu aktardı. Bu zamla birlikte de aylık taban fiyat teklifinin 11 bin 500 TL olduğunu belirtti.

İşçilerin talebinin ise yüzde 45 zam olduğu ve 15 bin TL taban ücret istediklerinin altı çizildi. Atalay ise işçilerin bu teklifi kabul etmediklerini söylerken, "işçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız" vurgusunu yaparak duruşlarını net bir şekilde ifade etti.

2.5 milyon memur emeklisinin ve 3.5 milyon memurun yeni maaşlarını, 1 Ağustos'ta başlayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yapılacak zam oranı belirleyecek.

Yapılacak olan görüşmeler ise 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü gibi diğer toplu iş sözleşmelerini de yakından ilgilendirecek. Protokol ise memurların toplu sözleşmeleri başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak olanların belirlenmesi adına da oldukça önemli.