SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerine Müjde! Yüzde 82 Zamlı Ödemeler Bu Ay Verilecek

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerine Müjde! Yüzde 82 Zamlı Ödemeler Bu Ay Verilecek
Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi veriliyor. Söz konusu ikramiyeler her iki bayramından önce emeklilerin hesaplarına yatarken, Ramazan Ayı'nın başlaması ile birlikte, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar...

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi veriliyor. Söz konusu ikramiyeler her iki bayramından önce emeklilerin hesaplarına yatarken, Ramazan Ayı'nın başlaması ile birlikte, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu çerçevede, bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu ve ne zaman verileceği merak ediliyor.

Yüzde 82 Zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerinde yüzde 82 oranında zam yapıldığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte, 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL seviyesine yükseldi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' ifadelerine yer verdi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Zamlı bayram ikramiyeleri, nisan ayında emeklilerin hesaplarına yatacak. İkramiyelerin hangi gün hesaplara aktarılacağı ile ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi.