Tarihi eser operasyonu

Tarihi eser operasyonu
Edirne'nin Enez ilçesinde, bir şahsın elinde satmaya çalıştığı tarihi eser niteliğinde objeler olduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine harekete geçen kaçakçılık ekipleri şüphelileri yakaladı.Alınan bilgiye göre, Enez...

Edirne'nin Enez ilçesinde, bir şahsın elinde satmaya çalıştığı tarihi eser niteliğinde objeler olduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine harekete geçen kaçakçılık ekipleri şüphelileri yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Enez ilçesine bağlı Sütçüler köyünde ikamet eden A.E. isimli şahsın elinde satmaya çalıştığı tarihi eser niteliğinde objeler bulunduğu ve bunları almak için bazı şahısların geleceği ihbarı alındı. Bunun üzerine Keşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince bir operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonla şüpheli A.E.'nin ikametinde ve aracında kırık ve sağlam olarak çeşitli ebatlarda 9 adet heykel ve heykel parçası, kırık ve sağlam vaziyette 2 adet vazo, 4 adet toprak pipo, 470 adet farklı şekil ve ibareler bulunan metal ve topraklanmış sikke, 450 adet metal obje, 2 adet metal arama detektörü ve 1 adet detektör kulaklığı ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler A.E., R.T., N.U. ve M.M. sevk edildikleri adli makamlarda serbest bırakıldı.