Hayrabolu'da Gaziler Günü Kutlaması Yapıldı

Hayrabolu'da Gaziler Günü Kutlaması Yapıldı
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Alpullu Caddesi'ndeki Şehitlik Parkı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, gazilerin değerli hatırları ve emsalsiz fedakarlıklarının gençlere daima rehber olacağını söyledi.

Gazi ve şehitlerin cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu vurgulayan Güz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisisiniz. Bayrağımız, vatanımızın üzerinde özgürce dalgalanıyorsa sizin emsalsiz fedakarlığınız sayesindedir. Gururla taşıdığınız gazi unvanı, Ata'mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyoruz. Tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Törene Kaymakam Eyüp Fırat, Garnizon Komutanı Albay Tufan Yaman, Belediye Başkanı Osman İnan, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Basri Karakuş, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.