Süleymanpaşa Belediyesi, 'Mobil Enerji ve İletişim Araçları' Yapıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, 'Mobil Enerji ve İletişim Araçları' Yapıyor
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi deprem bölgelerine göndermek için kendi enerjisini üreterek, elektrik sağlayan, üzerindeki telsiz sistemiyle kriz merkezine bağlanabilen ve uydu sistemiyle internet sağlayan "mobil enerji ve iletişim...

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi deprem bölgelerine göndermek için kendi enerjisini üreterek, elektrik sağlayan, üzerindeki telsiz sistemiyle kriz merkezine bağlanabilen ve uydu sistemiyle internet sağlayan "mobil enerji ve iletişim araçları" yapmaya başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, afet bölgelerinde yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Depremin meydana geldiği bölgelerde enerjinin çok elzem olduğunu gördüklerini belirten Yüksel, atölyelerinde kendi tasarımları olan ve pek çok özelliği bulunan mobil cihazlar üretmeye başladıklarını vurguladı.

Yüksel, vatandaşların telefonlarını şarj edebilecekleri, gece projektör ve aydınlatma cihazlarını çalıştırabilecek, telsiz ekipmanı ile kriz merkeziyle bağlantısı olacak, sesli anons sistemi bulunan, uydu sistemi ile internet sağlayacak, arama kurtarmada gerekli aletlerin içerisinde olduğu mobil araçlardan 55'inin üretiminin tamamlandığını kaydetti.