Tekirdağ Belediyesi'nde 3 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı

Tekirdağ Belediyesi'nde 3 Kişi Görevden Uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığının, "Depremzedelerin seçimin hemen ardından kaldıkları otelden çıkarılmaya çalışıldığı" iddialarına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer sorumlular hakkında yürüttüğü soruşturma...

İçişleri Bakanlığının, "Depremzedelerin seçimin hemen ardından kaldıkları otelden çıkarılmaya çalışıldığı" iddialarına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer sorumlular hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ geçici süre görevlerinden uzaklaştırıldı.

Soruşturmayı yürüten müfettişlerin Tekirdağ'a geldiğini söyleyen Albayrak, "Soruşturma devam ederken benim bir açıklama yapmam doğru olmaz. Soruşturmanın sonucunu bekleyelim her şey daha iyi olur. Şu anda soruşturmada ismi geçen isimler görevden alınmadılar. Bu isimler soruşturma devam edene kadar görevlerinden geçici bir süre uzaklaştırıldılar. Soruşturma sonucuna göre hareket edilecek." dedi.

AFAD Hizmeti Üstlenmişti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından50 kişinin barınması için Kumbağ Turizm İşletmeleri AŞ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan sözleşmede, afetzedelerin 13 Şubat-13 Ağustos 2023 tarihlerini kapsayan dönemde tesiste kalmaları öngörülmüştü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal'ın imzasını taşıyan 16 Mayıs 2023 tarihli yazıda, depremzedelere yönelik geçici konaklama hizmetinin 21 Mayıs 2023 tarihinde sonlandırılmasına karar verildiği aktarılarak, AFAD tarafından gerekli işlemlerin yapılması istenmişti.

Gelişmelerden sonra AFAD Başkanı Yunus Sezer imzası ile Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne gönderilen yazıda, konaklama hizmetinin AFAD'ca üstlenileceği kaydedilmişti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise afetzedelerin, sözleşme bedelinin tamamlanması nedeni ile Valilik ve AFAD'a bilgi verilerek koordineli bir şekilde otellerden AFAD'ın konaklama tesislerine nakledileceği ifade edilmişti.