Trakya'da Görülecek Yerler

Trakya'da Görülecek Yerler
Türkiye'nin batıya açılan kapısı Trakya; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinden oluşmakta olup, İstanbul'un da batı kısmını içine alan toprak parçası. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Trakya...

Türkiye'nin batıya açılan kapısı Trakya; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinden oluşmakta olup, İstanbul'un da batı kısmını içine alan toprak parçası. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Trakya bölgesinde gezilecek yerlerin kültür hazineleri kadar, eşsiz doğal güzelliklerle öne çıkan doğal alanlar da yer almakta.

Edirne'nin tarihi camileri, Tekirdağ'ın restoranları, Çanakkale'nin tarih fışkıran toprakları, İstanbul’un Karadeniz sahili ile Trakya tam bir turizm cenneti. Özellikle İstanbul gibi kalabalık bir metropolden bayram, yaz ve sömestir tatillerinde ve hatta kısa hafta sonu kaçamaklarında kaçılacak tatil beldelerini barındıran Trakya bölgesi aynı zamanda kara yoluyla Yunanistan ve Bulgaristan'a ve bu iki ülke üzerinden Avrupa’ya geçişlerde de ara durak olarak öne çıkıyor. Edirne'de ne yenir sorusunun cevabı, Edirne lokantaları bu uzun yolculukta mola veren misafirlerin yemek ihtiyaçlarını giderirken, dinlenmek isteyenlere de şehirde görülecek birçok nokta turistik ziyafet çekiyor.

Çanakkale; şehitlik başta olmak üzere birçok duygusal ziyaret noktasına ev sahipliği yaparken, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de yaz tatilleri başta olmak üzere misafirlerine sakin bir deniz keyfi sunuyor.

Tekirdağ'ın Uçmakdere yamaç paraşütü bilgileri başta olmak üzere doğa sporları tutkunlarına verdiği keyifler sonsuz. Dağcılık, dalış, trekking, yamaç paraşütü, koşu, kano, yüzme başta olmak üzere onlarca spor Trakya gezisi yapanların başlıca aktivitelerinden.

Dünyanın en özel coğrafyalarından İğneada, ormanlarından sahiline, mesire alanlarından, tesislerine kadar her bütçeye ve her zevke uygun bir tatil yöresi. İğneada gezisi yapan herkesin hayatındaki en güzel anların bir kısmının bu yörede geçtiğinin bilinmesi şart.

Edirne gezisi, Çanakkale turları, Saros dalış turları, Trakya bağ rotalarında şarap tadımları, Tekirdağ yemek noktaları, Kırklareli'nde kültür yürüyüşleri bölge insanının ve Trakya turu yapan misafirlerin önde gelen istekleri içinde yer alıyor.

Misafirlerine çok keyifli anlar sunan Trakya'da görülmesi gereken yerler saymakla bitmiyor ve her geleni mutlu ediyor. Hem kültür, hem doğa, hem eğlence anlayışını bir arada sunuyor.