1 Haziran'dan itibaren Türkiye nasıl bir döneme girecek? Beklenen kararlar ne?

1 Haziran'dan itibaren Türkiye nasıl bir döneme girecek? Beklenen kararlar ne?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00'te toplanarak salgınla mücadelede 1 Haziran'dan itibaren girilecek yeni dönem hakkında kararlar alacak. Türkiye 1 Haziran'dan itibaren nasıl bir döneme girecek? Kademeli normalleşme adımları...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00'te toplanarak salgınla mücadelede 1 Haziran'dan itibaren girilecek yeni dönem hakkında kararlar alacak. Türkiye 1 Haziran'dan itibaren nasıl bir döneme girecek? Kademeli normalleşme adımları nasıl olacak? Akşam saatlerinde yeni kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Çıkacak kararlar hakkında neler öngörülüyor?

Kabineden çıkacak salgınla mücadelede yeni kararlar ne olacak? Kesin bir bilgi yok ancak hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılabileceği veya saat aralıklarının kısaltılabileceği öngörülüyor.

Kafe ve restoranlar açılacak mı? 1 Haziran'dan itibaren kafe ve restoranların açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Kabinede bu konunun da görüşüleceği düşünülüyor. Kafe ve restoranlarda açık alanların kişi sayısı kısıtlaması ve HES kodu sorgusuyla açılabileceği düşünülüyor.

Maske zorunluluğu kalkacak mı? Bu konuda da kesin bir bilgi henüz yok ancak 2 doz aşısını yaptıranlar ve sosyal mesafeyi ihlal etmeyenlerin açık alanlarda maske takmasının zorunlu olmayacağı bir uygulama yürürlüğe girebilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da daha önce, "Dışarı çıktığımızda yanınızda 2 metreden yakın kimse yoksa illa maske takmanıza gerek yok." şeklinde bir konuşma yapmıştı.

Spor salonları ne olacak? Spor salonu, halı saha, yüzme havuzu ve kıraathaneler 1 Haziran'dan itibaren açılabilir. Tüm konular bu akşam saatlerinde kesinleşecek.