Afrika sıcakları geliyor

Afrika sıcakları geliyor
Türkiye genelinde Kuzey Afrika sıcakları etkili olacak. Sıcaklıklar bu hafta ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Edirne'de hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaşacak.Geçtiğimiz hafta boyunca ülkemizi...

Türkiye genelinde Kuzey Afrika sıcakları etkili olacak. Sıcaklıklar bu hafta ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Edirne'de hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaşacak.

Geçtiğimiz hafta boyunca ülkemizi etkileyen serin ve yağışlı sistem hafta sonu ülkemizi terk etti. Yurdumuz yüksek basınç merkezinin etkisi altına girdi. Bu hafta boyunca yurt genelinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar ülke genelinde yağış beklenmiyor. Havanın genellikle kuzey kesimlerde parçalı bulutlu, güney kesimlerde az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba günü yurdun kuzey kesimlerinde bir günlük kısa süreli bir serinlemenin dışında, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ: Çarşamba günü az bulutlu 16 - 27 derece. Perşembe günü az bulutlu 12 - 32 derece. Cuma günü az bulutlu 15 - 37 derece. Cumartesi günü az bulutlu 19 - 36 derece. Pazar günü az bulutlu 18 - 36 derece.