Ali Babacan Zorunlu Askerlik Konusunda Açıklamada Bulundu

Ali Babacan Zorunlu Askerlik Konusunda Açıklamada Bulundu
Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı'nı açıkladığı konuşmasında, birçok konuya değindi. Türkiye'nin güvenlik ve dış politikasına ilişkin mevcut koşulları değerlendiren...

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Dış Politika ve Güvenlik Eylem Planı'nı açıkladığı konuşmasında, birçok konuya değindi. Türkiye'nin güvenlik ve dış politikasına ilişkin mevcut koşulları değerlendiren Babacan, gelecek vizyonuna ilişkin de bilgiler verdi. Ali Babacan'ın açıklamasında en çarpıcı nokta, zorunlu askerlik konusundaki sözleri oldu.

''Bedelli ve Zorunlu Askerlik Aynı Anda Uygulanması Adaletsizlik''

DEVA Partisi lideri, eylem planında zorunlu askerliğe dair yaptığı konuşmada ''Ülkemizin silahlı kuvvetlerine, savunmasına dair bazı hususlara vurgu yapmak istiyorum. Arkadaşlar biz, olur olmadık şahsi çekişmelerle, ordumuzun caydırıcı gücünü test ettiren bu savrukluğa son vereceğiz. Ordumuzun demokratik denetim ve gözetime tabi, itibarlı, caydırıcı ve etkin bir askeri güç olmasını sağlayacağız. Askerlik hizmeti konusunda da toplumsal adaletin gereğini yapacağız. Zorunlu ve bedelli askerliğin, aynı anda uygulanmasının bir adaletsizlik olduğunu biliyoruz. Bunu sona erdireceğiz. Bizim hedefimiz, profesyonel orduya geçmektir'' ifadelerine yer verdi.

''Hedefimiz Profesyonel Orduya Geçmektir''

Babacan, zorunlu ve bedelli askerlik ile ilgili yaptığı konuşmayı, sosyal medya hesabından paylaştı. Ali Babacan paylaşımında, hedeflerinin profesyonel orduya geçmek olduğunu açıkladı.