Çalışmalar Tamamlandı! Tasarı Cumhurbaşkanı Erdoğana Sunulacak

Çalışmalar Tamamlandı! Tasarı Cumhurbaşkanı Erdoğana Sunulacak
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, başörtüsü serbestliği için kanun teklifi vereceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, başörtüsü serbestliği için kanun teklifi vereceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kanun teklifinin yeterli olmayacağını, anayasa ile başörtüsünün güvence altına alınması gerektiğini belirtmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin açıklama yaptı.

''Hazırlıklar Tamamlandı''

Başörtüsüne anayasal güven konusunda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Bozdağ, söz konusu düzenlemenin genel hatlarıyla şekillendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını açıkladı.

TBMM'nin Gündemine Gelmesi Bekleniyor

Başörtüsü ile ilgili anayasa teklifinin, çalışmaların tamamlanmasının ardından Meclis'e gelmesi bekleniyor. Meclis'te yapılacak görüşmeler sonucunda, söz konusu düzenlemenin akıbeti belli olacak.