Cumhurbaşkanı Referandum Çağrısında Bulundu! İlk Defa Açıkladı

Cumhurbaşkanı Referandum Çağrısında Bulundu! İlk Defa Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için Malatya'ya geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki miting alanında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için Malatya'ya geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki miting alanında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, başörtüsüne anayasal güvence konusuna da değindi.

Başörtüsü İçin Referandum Yapılacak Mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, başörtüsünün yasa ile güvence altına alınması için Meclis'e teklif sunacağını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından, anayasa değişikliği yapılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Malatya'da yeni bir çıkış yaptı. Referandum çağrısında bulunan Erdoğan, “CHP lideri başörtüsü tartışmasını açtı. Biz kadınlarımızı ayırmadık ama birileri hala aşabilmiş değil. Başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz. İlk defa açılıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz çıkışı sonrası, muhalefet partilerinin nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor.