E-Devlet Kullanıyorsanız Dikkat! Yeni Hizmet Resmen Başladı

E-Devlet Kullanıyorsanız Dikkat! Yeni Hizmet Resmen Başladı
Devlet dairelerinde uzun zaman alacak işlemlerin birkaç dakika içinde tamamlanmasına imkan sağlayan e-Devlet sistemi, on milyonlarca vatandaş tarafından aktif olarak kullanılıyor. Kişilerin talepleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda platforma...

Devlet dairelerinde uzun zaman alacak işlemlerin birkaç dakika içinde tamamlanmasına imkan sağlayan e-Devlet sistemi, on milyonlarca vatandaş tarafından aktif olarak kullanılıyor. Kişilerin talepleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda platforma her geçen gün yeni özellikler eklenirken, Adalet Bakanlığı da yeni hizmeti açıkladı.

Adli Sicil Kaydında Yeni Dönem

e-Devlet üzerinden adli sicil kaydı almak mümkün. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, bugüne kadar sadece Türkçe dil seçeneği bulunan hizmette, bundan sonra 28 farklı dil yer alacak.

Adli Sicil Kaydı Ücretli Mi?

e-Devlet üzerinden kolaylıkla ve kısa sürede adli sicil kaydı almak isteyen kişiler, bu işlemin ücretli olup olmadığını merak ediyor. Adalet Bakanlığı işlemin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''Adalet Bakanlığınca 19 yabancı dilde verilen tercüme edilmiş adli sicil kaydı uygulamasına 9 dil daha eklendi. Böylece, 28 yabancı dilde adli sicil belgesi alınabilecek. Başvurular E-Devlet üzerinden ve ücretsiz.'' ifadelerine yer verildi.