Emniyet Genel Müdürlüğü Uyardı! Gelen Bu Maillere Dikkat Edin

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyardı! Gelen Bu Maillere Dikkat Edin
Mail kutularına sık sık spam mailler gelebiliyor. Bu maillerden bir kısmında reklam içerikleri yer alırken, bazıları da kötü niyetli kişiler tarafından gönderiliyor. Dolandırıcılık ve zararlı yazılım amaçlı olarak gönderirken...

Mail kutularına sık sık spam mailler gelebiliyor. Bu maillerden bir kısmında reklam içerikleri yer alırken, bazıları da kötü niyetli kişiler tarafından gönderiliyor. Dolandırıcılık ve zararlı yazılım amaçlı olarak gönderirken mailler hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

Bu Maillere Dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların ve zararlı yazılım oluşturan kişilerin gönderdiği mailler hakkında bilgi verildi. Mailleri EGM'nin gönderdiği izleniminin verildiği belirtilen açıklamada "Son dönemde vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile bağlantısı olmayan 'mariambamba343@gmail.com' ve 'charlenek046@gmail.com' e-posta adreslerinden Emniyet Genel Müdürlüğü ve Europol'den gönderildiği izlenimi verilerek, Sayın İçişleri Bakanımızın ismini de kullanarak dolandırıcılık ve zararlı yazılım maksatlı e-postalar gönderildiği tespit edilmiş, örnek görselleri aşağıda paylaşılmıştır. Vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine gelen bu tarz iletilerin içeriğindeki linkleri açması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde maddi/manevi zarara uğrama riski oluşabileceğinden bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.