EYT Ne Zaman Çıkacak Konusunda Detaylar Netleşiyor! EYT Prim Şartı

EYT Ne Zaman Çıkacak Konusunda Detaylar Netleşiyor! EYT Prim Şartı
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yaklaşık 1.5 milyonu kapsayacak olan düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bilgilendirmede bulunurken, ayrıntılar araştırılıyor....

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yaklaşık 1.5 milyonu kapsayacak olan düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bilgilendirmede bulunurken, ayrıntılar araştırılıyor. Bu kapsamda, EYT düzenlemesinin ne zaman çıkacağı, ne zaman açıklanacağı ve detayları sorgulanıyor.

EYT Ne Zaman Açıklanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin ilgiyle takip ettiği EYT düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Bakan Bilgin açıklamasında, yaklaşık 1.5 milyon kişinin faydalanacağı düzenlemenin, 2023'te yürürlüğe gireceğini belirtti.

EYT Prim ve Yaş Şartı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar açıklamaları heyecanla beklerken, detaylar da merak ediliyor. Bu kapsamda, yaş ve prim şartı konusu en çok aratılan ayrıntılar arasında yer alıyor. Yaş ve prim şartına da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1999 öncesi 5.000 prim günü şartının değiştirmeyeceği ve kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıl koşulunun yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.