Gaming İstanbul 2018 Sona Erdi

Gaming İstanbul 2018 Sona Erdi
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası dijital eğlence ve oyun fuarı Gaming İstanbul (GIST) sona erdi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası dijital eğlence ve oyun fuarı Gaming İstanbul (GIST) sona erdi. 1-4 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gaming İstanbul 2018, oyunseverleri bir araya getirdi.

Dev oyun şirketlerine ev sahipliği yapan fuarda ödüllü oyun ve cosplay turnuvaları da düzenlendi. Katılım sayısının önceki yıla oranla yüzde 35 arttığı fuarda dört gün boyunca yeni oyunlar da tanıtıldı. Fuarda en büyük stant Black Desert Online'a aitti. Fuar alanına girildiğinde Black Desert Online'ın standı ziyaretçileri karşılıyordu.

YouTube ve Twitch platformlarında oyun yayını yapanlar ve YouTuberlar da Gaming İstanbul'da sevenleriyle buluştu. Fuarda yoğun ilgi gören oyun yayıncıları arasında Jahrein yer aldı.

Pazar günü düzenlenen cosplay yarışmasında birinci Starcraft’tan Alarak karakterini canlandıran Cihan Yallı, ikinci World of Warcraft’taki Arthas karakterini canlandıran Kaya Diril, üçüncü ise Trinity Blood adlı Japon çizgi serisindeki (manga) Seth Nightlord karakterini canlandırdı. Yarışmanın birincisi Playstation 4 Pro oyun konsoluyla birlikte 1400 TL para ödülünün sahibi oldu. Yarışmada ikinci olana Playstation 4 Pro oyun konsolu ile birlikte 1300 TL para ödülü ve üçüncüye Playstation 4 Pro oyun konsoluyla birlikte 300 TL para ödülü verildi.