İstanbul Sofya Ekspresi seferlerine başladı

İstanbul Sofya Ekspresi seferlerine başladı
Üç yılda 65 bin kişiyi taşıyan İstanbul Sofya Ekspresi, pandemi nedeniyle verdiği iki yıllık aradan sonra yeniden sefere başladı.2017 yılında İstanbul ile Bulgaristan'ın Sofya kenti arasında sefere başlayan İstanbul Sofya...

Üç yılda 65 bin kişiyi taşıyan İstanbul Sofya Ekspresi, pandemi nedeniyle verdiği iki yıllık aradan sonra yeniden sefere başladı.

2017 yılında İstanbul ile Bulgaristan'ın Sofya kenti arasında sefere başlayan İstanbul Sofya Ekspresi, pandemi nedeniyle 2020 yılında seferlerine ara vermişti. O günden bu yana yoğun talep alan ekspres, 2 yıllık aranın ardından raylara geri döndü. İstanbul ile Bulgaristan arasında sefer yapacak olan tren Edirne'den de geçecek.

İstanbul Sofya Ekspresi, ilk seferine 25 Nisan Pazartesi akşamı saat 21.40'ta çıktı. İstanbul-Halkalı istasyonunda düzenlenen uğurlama törenine katılan TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, yaklaşık 11 saatlik bir seyahat süresiyle trenin sabah saatlerinde Bulgaristan'ın Sofya kentine varacağını ifade etti.

3 YILDA 65 BİN YOLCU TAŞIDI

İstanbul Sofya Ekspresi'nin işlediği dönemde yolcular tarafından yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Pezük, 2017-2020 yılları arasında 65 bin yolcu taşındığını açıkladı. Pezük, "Bugünden itibaren 2 yataklı 1 kuşetli vagondan oluşan trenimiz ile vatandaşlarımız Avrupa yönüne konforlu bir şekilde keşfe çıkabilecek. Trenlerimiz bölgemizdeki şehirlerimizin ticaret hayatına olumlu katkılar sağlayacak, turizm potansiyellerini de kuşkusuz geliştirecektir." diye konuştu.

İstanbul Sofya Ekspresi'nin biletleri İstanbul'da Halkalı, Sirkeci ve yakında Söğütlüçeşme istasyonlarından ayrıca Ankara, Eskişehir, İzmir gibi merkezlerle birlikte toplam 22 adet uluslararası bilet satışı yapan gişelerden satın alınabilecek.

SEFER SAATLERİ

Yaz sezonunda Halkalı'dan 21:40'ta sefere başlayan tren 01:13'te Edirne'den geçerek 09:35'te Sofya'ya varacak.

Sofya'dan 18:30'da sefere başlayan tren ise 01:58'de Edirne'den geçerek 05:34'te Halkalı'ya varacak.