İzmir'de Böylesi Daha Önce Hiç Görülmemişti! 2 Tonluk Dev Yaratık Vinçle Taşındı

İzmir'de Böylesi Daha Önce Hiç Görülmemişti! 2 Tonluk Dev Yaratık Vinçle Taşındı
İzmir'in Urla ilçesinde yaşanan olayda, İskele Su Ürünleri Kooperatifi ortağı balıkçılar, dün gece Gelinkaya açıklarına ağ attılar. Sabah saatlerinde ise büyük bir sürprizle karşılaştılar.İzmir'de KöpekbalığıSabah...

İzmir'in Urla ilçesinde yaşanan olayda, İskele Su Ürünleri Kooperatifi ortağı balıkçılar, dün gece Gelinkaya açıklarına ağ attılar. Sabah saatlerinde ise büyük bir sürprizle karşılaştılar.

İzmir'de Köpekbalığı

Sabah saatlerinde ağlarını kontrol eden balıkçılar, tam 10 metrelik camgöz cinsi bir köpek balığı yakaladıklarını fark ettiler. DHA'dan yayımlanan habere göre, vinçle sahile getirilen 2 tonluk köpekbalığı, vatandaşların ilgisini çekti.

Nadiren Görülür 

İlk kez bu kadar büyük bir köpek balığı yakaladıklarını belirten balıkçılar şaşkınlıklarını gizleyemezken, konuyla ilgili bilimsel açıklama Ege Üniversitesi'nden geldi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ortaç Onmuş, şunları kaydetti:

Korunması gereken bir tür. Genellikle Akdeniz'in açıklarında yaşar, kıyıya nadiren gelir. Balık sürüsünü takip edip kıyıya gelmiş olabilir. Balıklarla beslendiği için insanlara bir zararı yoktur.